««Το κίνημα δεν αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί άλλο ένα πολιτικό κόμμα, αλλά ένα κίνημα ζύμωσης ιδεών. Οσον αφορά την οργάνωση, στο προσεχές διάστημα οι πολίτες θα πρέπει να δημιουργήσουν ανεξάρτητες επιτροπές πρωτοβουλίας, με σκοπό την ενημέρωση και ανάπτυξη δράσεων» Μίκης Θεοδωράκης
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : spi8a4stauroupoli@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 8 5 9 7 4 2 7 5 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ; ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΕΡΓΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ; ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΙΛ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ! ! ! Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι (Κ.Παλαμάς).....Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά. Με κανόνια τις πόλεις χαλάσαν, μας ανάψαν φωτιές στα χωριά. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Μα οι εχθροί μας πια τώρα σκορπίσαν και ξανάρθε σε μας λευτεριά. Για να φτιάξουμε τα όσα γκρεμίσαν, ας κοιτάξουμε τώρα μπροστά.

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Το Νόμο (2112/1920) που τρεις δικτατορίες δεν τόλμησαν να πειράξουν, ούτε και η κατοχή …..τόλμησε το ΠΑΣΟΚ

*Το αισιόδοξο :

Από χθες κάτι άλλαξε, στο δρόμο εκτός από τους γνωστούς-αγνώστους ήταν κι οι άγνωστοι-άγνωστοι, αυτοί που δεν είχαν ξαναπατήσει σε πορείες, δεν συμμετείχαν άμεσα, ήρθαν απλώς να δουν. Με τα παιδιά τους με τους παππούδες κοιτούσαν με το ύφος να πάω, να μην πάω, με πολύ τρακ, έγινε όμως μια … γνωριμία.

Έγινε μια αρχή, ελπίζω να γίνει μόνιμη σχέση.!

Ελάτε να σπιθίσετε μαζί μας….Πολίτες του Δήμου μας   ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ! 

Παρακολουθήστε το βίντεο του   Αυτιά  , έχει μια σημαντική είδηση-εκτίμηση    (μετά το 2:02 ) εκτός απ το οτι γυρνάμε “πίσω” στο 1920!!  *

Γράφει ο   netakias o Αιολεύς

Το βίντεο το ανέβασε στο Youtube ο χρήστης “Βαθύ Κόκκινο”, από το όνομα συμπεραίνω που ανήκει (αν γνωρίζει κανείς να με διορθώσει μην είναι ο ολυμπιακός και τον εκθέτω αδίκως).

Αυτό που συμπεραίνω λοιπόν είναι ότι κάτι άλλαξε στις 3 Μαϊου.

Οι νοητοί πολιτικοί σχηματισμοί που ξέραμε, είναι καμένα χαρτιά, απλώς δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη, κι εγώ το ίδιο.

Δεν λέω ότι οι ιδεολογίες καπιταλισμού ή σοσιαλισμού και κομμουνισμού έπαψαν να είναι επίκαιρες. Αλλά σα να έχει μπει ένας τοίχος οριζόντιος ανάμεσα σε όσα γνωρίζαμε. Ενώ παράλληλα υπάρχει μια ομίχλη, που μας δυσκολεύει να διακρίνουμε ποιος είπε και τι.

Οχι δεν έγινε η Παπαρήγα Δεξιά, ούτε ο Σαμαράς συνοδοιπόρος, αλλά αυτό που... ήρθε έξωθεν, σαν να έχει αλλάξει το τρόπο που σκεφτόμαστε την Ελλάδα και για την Ελλάδα.

Ακούω από αριστερούς να μιλούν για spread, για ομολογα, όπως και δεξιούς να μιλούν για κοινωνικό φιλελευθερισμό για κοινωνικά κεκτημένα. Για να σας προλάβω, δεν εννοώ μόνο τα επίσημα κόμματα, που ίσως στοχεύουν σε πολιτικά οφέλη, αλλά απλούς ανθρώπους σαν εμάς που πιστεύουμε (ή πιστεύαμε) την μια ή την άλλη ιδεολογία.

Γιατί; Γιατί, πιστεύω, ότι σιγά σιγά, τώρα που έπεσαν οι μάσκες, και προσπαθούμε να κάνουμε, όσα δεν κάναμε τόσα χρόνια, που ζούσαμε στην νιρβάνα μας, στην ευωχία του καταναλωτισμού και την ευδαιμονία της ψευδεπίγραφης ανάπτυξης, αντιλαμβανόμαστε όλοι την αξία της αλληλεγγύης και του  κοινωνείν . Την αξία της Πατρίδας, πέρα από τις επιμέρους διαφορές.

Ο λίβας της Παγκοσμιοποίησης είναι εδώ και καίει δικαίους κι αδίκους, τίμιους  και λαμόγια αλλά και τα θύματα αυτής της “ανάπτυξης”.

Η πολιτική τάξη έχει χωριστεί οριζόντια, σε αυτούς που θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν από την κρίση τους Βιομηχάνους, τους Εκδότες, τους Εργολάβους, τις Τράπεζες, το ΠΑΣΟΚ, ΔΗ.ΣΥ., Κουβέλη, Οικολόγους και το ΛΑΟΣ και σε αυτούς που είναι απέναντι, τον Σαμαρά (με ή χωρίς την ΝΔ), τον Τσίπρα και το ΚΚΕ.

Δεν ξέρω πως να τελειώσω τον συλλογισμό μου, λείπουν ακόμη κομμάτια του παζλ, ελπίζω να τα συμπληρώσετε εσείς με το διάλογο, από αυτό εδω το βήμα.

Αλλά χθες κάτι άλλαξε, στο δρόμο εκτός από τους γνωστούς-αγνώστους ήταν κι οι άγνωστοι-άγνωστοι, αυτοί που δεν είχαν ξαναπατήσει σε πορείες, δεν συμμετείχαν άμεσα, ήρθαν απλώς να δούν. Με τα παιδιά τους με τους παππούδες κοιτούσαν με το ύφος να πάω, να μην πάω, με πολύ τρακ, έγινε όμως μια … γνωριμία.

Έγινε μια αρχή, ελπίζω να γίνει σχέση.

*Απ το στόμα του και στου  Θεού της Ελλάδας  το αυτί,  μπάς και ξεκουμπιστούνε νωρίτερα και γλυτώσουμε από GAP & IMF…….

το βίντεο το βρήκα εδώ: http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2010/12/21121920-gapsok.html

*Τα πορτοκαλιά σχόλια και οι τονισμοί/χρώματα  του παρόντος.

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου