««Το κίνημα δεν αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί άλλο ένα πολιτικό κόμμα, αλλά ένα κίνημα ζύμωσης ιδεών. Οσον αφορά την οργάνωση, στο προσεχές διάστημα οι πολίτες θα πρέπει να δημιουργήσουν ανεξάρτητες επιτροπές πρωτοβουλίας, με σκοπό την ενημέρωση και ανάπτυξη δράσεων» Μίκης Θεοδωράκης
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : spi8a4stauroupoli@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 8 5 9 7 4 2 7 5 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ; ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΕΡΓΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ; ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΙΛ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ! ! ! Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι (Κ.Παλαμάς).....Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά. Με κανόνια τις πόλεις χαλάσαν, μας ανάψαν φωτιές στα χωριά. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Μα οι εχθροί μας πια τώρα σκορπίσαν και ξανάρθε σε μας λευτεριά. Για να φτιάξουμε τα όσα γκρεμίσαν, ας κοιτάξουμε τώρα μπροστά.

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Καλή Ανάσταση, ω Έλληνες

   Έλληνες,

Μια λέξη, μια έννοια γεμάτη δύναμη και εύρος. Μια λέξη γεμάτη θρύλο και θαύματα, ηρωισμό και θυσία. Αλλά συνάμα και μια λέξη γεμάτη χαλάσματα και θρήνους, αυτοκαταστροφή και ερείπια. Μια λέξη μερικές φορές αδύναμη, αλλά ευτυχώς τις περισσότερες φορές μεγαλείο. Την ώρα που εμείς οι Έλληνες αγωνιούμε να προκαλέσουμε τους ξένους και να τους πούμε ποιοι είμαστε, ποιο θαύμα μας γέννησε και ποιος ο προορισμός μας, ίσως να παραμένει αναπάντητο το ερώτημα, αν εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες γνωριζόμαστε μεταξύ μας, ξέρουμε τις δυνατότητές μας, σταθμίζουμε τις δυνάμεις μας και τις αξιολογούμε.

Είναι μια Βόρειος Ήπειρος. Ένα καμίνι μέσα στο οποίο αιώνες τώρα η ελληνική ψυχή και το αθάνατο ελληνικό πνεύμα δοκιμάζονται βασανιστικά, σε μία προσπάθεια τελικού αφανισμού τους από την εθνικιστική κυβέρνηση της Αλβανίας. Είναι μια Ίμβρος και μια Τένεδος, ελληνικά νησιά που εγκαταλείφθηκαν γιατί ποτέ η ελληνική κυβέρνηση δεν διεκδίκησε τα απλά συμφωνηθέντα από τη Συμφωνία της Λωζάννης. Είναι μια δική μας Καρπασία, που οι κυβερνήσεις μας δεν διεκδίκησαν με τόλμη το δίκαιο των κατοίκων της με τη Συμφωνία της 3ης Βιέννης για τους εγκλωβισθέντες. Είναι ένα Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη που αγωνίζεται μόνο του για να κρατηθεί, προβάλλοντας το διεθνές δίκαιο για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων του.


Είναι μια Κύπρος: ένα νησί που καταξιώθηκε να ονομαστεί γη των Αγίων και των ηρώων. Πόσοι από σας, ω Έλληνες της Μητρόπολης, γνωρίζετε το βάσανο και τη θυσία, την ταπείνωση και τον ηρωισμό αυτού του μικρού μα και υπέροχου λαού; Είναι μια Κύπρος: κουρσεμένη, μοιρασμένη, ταπεινωμένη, μα και μαζί περήφανη και αγέρωχη.
Πόσοι από μας, ω Έλληνες..

Ενωμένοι οι Έλληνες θαυματούργησαν, μοιρασμένοι ταπεινώθηκαν.

Καλή Ανάσταση, ω Έλληνες.

ΣΟΥΛΑ ΖΑΒΟΥ

Αριστίνδην Υποψήφια Ευρωπαϊκού Κόμματος Αμμοχώστου.  H ΣΗΜΕΡΙΝΗ

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/04/blog-post_3390.html

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου