««Το κίνημα δεν αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί άλλο ένα πολιτικό κόμμα, αλλά ένα κίνημα ζύμωσης ιδεών. Οσον αφορά την οργάνωση, στο προσεχές διάστημα οι πολίτες θα πρέπει να δημιουργήσουν ανεξάρτητες επιτροπές πρωτοβουλίας, με σκοπό την ενημέρωση και ανάπτυξη δράσεων» Μίκης Θεοδωράκης
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : spi8a4stauroupoli@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 8 5 9 7 4 2 7 5 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ; ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΕΡΓΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ; ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΙΛ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ! ! ! Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι (Κ.Παλαμάς).....Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά. Με κανόνια τις πόλεις χαλάσαν, μας ανάψαν φωτιές στα χωριά. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Μα οι εχθροί μας πια τώρα σκορπίσαν και ξανάρθε σε μας λευτεριά. Για να φτιάξουμε τα όσα γκρεμίσαν, ας κοιτάξουμε τώρα μπροστά.

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Πάρτε μέρος στην αυτο-οργάνωση του λαού. Οι Κεφαλλονίτες δείχνουν τον δρόμο

kefalonia από το Δίκτυο Ιθάκη

Κι όπως καθόμαστε εκεί και μιλούσαμε και μαλώναμε και συζητούσαμε (όλα αυτά μαζί), χτύπησε το τηλέφωνο κάποιου και μάθαμε πως είχε έρθει το ΣΔΟΕ-ΥΠΕΕ -ή δε ξέρω πως αλλιώς το λένε, για να κάνει τη γνωστή δουλειά .

Και πήραμε την απόφαση να πάμε να τους βρούμε και να τους επιδόσουμε διαμαρτυρία. (Όπως έκαναν οι πρέσβεις, παλιά, όταν οι ελεύθερες χώρες δέχονται παρενόχληση από γείτονες).

Όταν θα γίνουμε περισσότεροι και οργανωθούμε καλά, δεν θα είναι επίδοση διαμαρτυρίας, αλλά τελεσίγραφα. Καλό, λοιπόν, θα είναι όσοι δεν ήρθατε και δεν είδατε τι έγινε σήμερα στο Επιμελητήριο, να γραφτείτε, στέλνοντας στοιχεία εδώ (email και κινητά ή σταθερά τηλέφωνα), ώστε να γινόμαστε περισσότεροι. Όσο πιο πολλοί, τόσο πιο πολύ θα διασκεδάζουμε τη διαδικασία απελευθέρωσης της Κεφαλονιάς. (Θα ακολουθήσει η υπόλοιπη Ελλάδα)

Αυτό, βέβαια, με τη προϋπόθεση πως θα σας αρέσει ή τουλάχιστον θα ερωτευτείτε αυτή την πρώτη μικρή μας πρωτοβουλία.

50 περίπου άτομα, όσοι είχαμε απομείνει, μετά από την πολύωρη μάζωξη, τη συζήτηση και τους καυγάδες μας, επιδόσαμε την παρακάτω επιστολή:

ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΔΟΕ

Την ώρα που φτιάχναμε τη ΣΠΙΘΑ στην Κεφαλονιά, μάθαμε πως ήρθατε.
Με αυτό το πρόχειρο χαρτί**, σας λέμε πως είστε “ανεπιθύμητοι”.
Όχι βέβαια, εσείς προσωπικά.
Μια χώρα που τελεί υπό κατοχή δεν πρέπει να ζητά φόρους.
ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ
Έως ότου έρθει η δημοκρατία στην Ελλάδα, με τις προσπάθειες του λαού, ΜΗΝ ΕΡΘΕΤΕ ΞΑΝΑ.
Θα είμαστε πάντα μπροστά σας.
Να το πείτε σε αυτούς που σας έστειλαν, αυτούς που παριστάνουν την κυβέρνηση.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Η Σπίθα των Κεφαλλήνων Πολιτών

Αργοστόλι 12-1-2011

**το χαρτί ήταν χειρόγραφο και είχε και μουτζούρες. Είχε , όμως, σφραγίδα!!! Νομίζω πως ήταν ιδέα του Νίκου κι έφτιαξε σφραγίδα. Έχει πάρει στα σοβαρά το ρόλο μας. (Κι εγώ το ίδιο).

Γύρω στα 250 άτομα έλαβαν μέρος στη συνάντηση μας. Πάνω από τα μισά γράφτηκαν. “Εκλέξαμε” συντονιστικό όργανο, χωρίς ψηφοφορία. Όποιος ήθελε, δήλωνε συμμετοχή. Η μόνη απόφαση που πήραμε, είναι το όργανο αυτό να μην έχει κανένα περιορισμό συμμετεχόντων. Όποιος θέλει γίνεται “συντονιστής” (τρομάρα μας).

Α, πήραμε και μια ακόμα απόφαση:

Υποχρεωτικά, το “όργανο” (τρομάρα του) θα έχει ζυγό αριθμό μελών, όταν συνεδριάζει! Απαγορεύεται να συνεδριάζει, άμα είναι μονός αριθμός.

Μέχρις εδώ, τα αποφασίσαμε.

Επειδή υπάρχουν μερικές λειτουργικές λεπτομέρειες, που μέσα στην τρελή χαρά, δε συζητήσαμε, κάων πρόταση:

Όταν ο αριθμός είναι μονός, θα βγαίνουμε στην πόρτα κι όποιος περνά , θα τον φωνάζουμε να συμπληρώσει. Αλλιώς ένας εθελοντής, από μας, θα αναλαμβάνει να φέρνει τους καφέδες και δεν θα “ψηφίζει”.

(Με βλέπω να είμαι μόνιμα σερβιτόρος).

Στο πρώτο συντονιστικό όργανο, έχουν γραφτεί, μέχρι τώρα καμιά 40ριά. Και ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Άρεσε ο Δημήτρης Καζάκης. Ευτυχώς που δεν ήρθαν οι βουλευτές. Μάλλον, με μπινελίκια υποδέχτηκαν τα ονόματα των βουλευτών, που δήλωσαν συμπαράσταση στην προσπάθεια μας. (Δεν κάναμε ψηφοφορία και δεν παίρνω όρκο)

Για μετά, δεν έχω ιδέα τι θα γίνει και δε νομίζω να έχει κάποιος άλλος. Ό,τι προκύψει. Ότι αποφασίσουμε. Αυτοθέσμιση, το λένε. Κι όπως είπε και ο ποιητής, “δεν υπάρχει δρόμος. το δρόμο τον ανοίγεις , προχωρώντας”.

Στο “όργανο” μπήκαν “με το ζόρι” και μερικοί που δεν ήθελαν να μπουν. (Κομένες οι μετριοφροσύνες).

Όποιος νομίζει πως του ταιριάζει η προσπάθεια για την δημοκρατία και την απελευθέρωση της χώρας, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή.

(Φυσικά, πρώτα θα απελευθερώσουμε την Κεφαλονιά. Θιακοί, μη σφυρίζετε αδιάφορα).

ΥΓ: Πώς σας φαίνομαι για ρεπόρτερ; Μια γεύση επαναστατικής- απελευθερωτικής- δημοκρατικής κουρλαμάδας πρέπει να την πήρατε.

Σιγά, μη βάλω και υπογραφή. Δεν είπα και καμιά κακία. Δεν έχει εξώδικα, σήμερα.

Αύριο πάλι.

—-

Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου